Börülce Mücveri (+12 Ay)
- 1 su bardağı börülce
- 1 küçük kabak
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu
- Bir tutam taze maydanoz
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Börülceleri yıkayın, uçlarını kesin ve doğrayın.
Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak kurulayın.
Bir kaba rendelenmiş kabakları, börülceyi, çırpılmış yumurtayı, unu ve ince doğranmış taze maydanozu ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyerek isteğe bağlı olarak tatlandırın.
Malzemeleri iyice karıştırın ve homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
Hazırladığınız mücver karışımından küçük parçalar alarak avucunuzda yuvarlayın ve ardından hafifçe bastırarak mücver şekli verin.
Mücverleri yağlanmış veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.