Havuçlu Bebek Keki (+8 Ay)

Malzemeler
  • 2 adet yumurta sarısı
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2 adet ceviz içi
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pekmez
Nasıl Yapılır?

Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın.

Ardından unu ve tarçını ekleyerek tekrar çırpın.

Rendelenmiş havuç ve dövülmüş cevizi ekleyerek karıştırın.

Karışımı fırın kabına alın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.

Bebeğinizin keki piştikten sonra üzerine pekmez gezdirin.

Paylaş