Kabaklı Yoğurtlu Kek (+12 Ay)
Malzemeler
- 1 su bardağı rendelenmiş kabak
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı yulaf unu
Nasıl Yapılır?
Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak suyunu atın veya süzün.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Geniş bir karıştırma kabında rendelenmiş kabakları, yoğurdu, yumurtaları, zeytinyağını iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta tam buğday ununu, yulaf ununu karıştırın.
Bu kuru malzemeleri kabaklı karışıma ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir kek kalıbına hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Paylaş