Pırasa Çorbası (+6 Ay)

Malzemeler
  • 1 küçük pırasa
  • 1 küçük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?

Pırasanın dış yapraklarını soyun ve kök kısmını kesin.

Sonra pırasayı yıkayın ve ince halkalar halinde doğrayın.

Patatesi soyun ve küçük parçalara kesin.

Havucu soyun ve doğrayın.

Bir tencereye suyu ve doğradığınız sebzeleri ekleyin.

Sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika orta ateşte pişirin.

Pişen sebzeleri bir mutfak robotunda veya blenderda püre haline getirin.

Eğer çorbanızın kıvamı çok yoğun gelirse, biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Son aşama olarak zeytinyağını ekleyin.

Paylaş