Semizotlu Omlet Dilimleri (+12 Ay)
Malzemeler
- Yarım su bardağı semizotu (iyice yıkanmış ve doğranmış)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Semizotunu iyice yıkayın ve doğrayın. Yumurtayı bir kaseye kırın.
Üzerine doğranmış semizotu, lor peyniri ve isteğe bağlı bir tutam tuz ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.
Karışımı tavaya dökün ve orta ateşte altın rengi olana kadar pişirin.
Kenarları kızarıp üst tarafı sertleşene kadar pişirin.
Omleti spatula yardımıyla dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da kızarana kadar pişirin.
Ardından tavadan çıkarın ve soğuması için biraz bekletin.
Dilimleyerek veya parçalara ayırarak bebeğinize servis edebilirsiniz.
Paylaş