Tavuklu Bezelye Çorbası (+9 Ay)
Malzemeler
- 1 su bardağı bezelye
- 50 gram kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
- 1 küçük patates
- 1 havuç
- 2 su bardağı su
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Bezelyeleri yıkayın ve temizleyin. Tavuk göğsünü küçük parçalara doğrayın.
Patatesi ve havucu soyup küp şeklinde doğrayın.
Bir tencereye tavuk parçalarını, doğranmış patatesi, havucu ve bezelyeleri koyun.
Üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve sebzeler ve tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişirme süresince ara sıra karıştırın ve suyunu kontrol edin, gerektiğinde su ekleyin.
Zeytinyağı ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirin.
Çorbayı soğumaya bırakın ve ılık hale geldiğinde bebeğinize servis edin.
Paylaş